Sökord med 23 340 besökare i månaden

Det krävdes en djupgående marknadsundersökning i form av en sökordsanalys. På bakgrund av research lade vi fram en bruttolista för LinusPro, där vi tillsammans valde ut 25  fokussökord (totalt 23 340 besökare i månaden), alla viktiga för LinusPros verksamhet.

Fokussökord valdes ut på bakgrund av:

  • Konkurrens
  • Intjäning
  • Potential
  • Möjligheter

Ökad synlighet på konkurrenspräglade sökord

Kosttillskottsbranschen har under de senaste åren fått allt större konkurrens, vilket har gjort det svårare för LinusPro att nå topplaceringar på Googles förstasida.

Hos Obsidian Digital presenterade vi vårt SEO-ramverk för LinusPro, som vi använder oss av med alla våra SEO-klienter. Ramverket optimeras löpande och således alltid up-to-date i förhållande till Googles kontinuerliga algoritmuppdateringar.

Kasvanut näkyvyys kilpailukykyisillä hakusanoilla

Ravintolisäteollisuus on saavuttanut enemmän kilpailua viimeisten vuosien aikana, minkä vuoksi LinusPro:n oli hankalampaa saavuttaa parhaat sijoitukset Googlen sivustolla 1.

Obsidian Digital esitteli LinusPro:lle SEO-kehyksen, joka on käytössä kaikilla asiakkailla.  SEO-kehystä optimoidaan jatkuvasti, jotta se pysyy ajan tasalla Googlen koko ajan päivittyviin algoritmeihin nähden.

Teknisk genomgång med on-site förbättringar

Teknisk genomgång med on-site förbättringar

Utan de nödvändiga förbättringarna, såväl tekniska som on-site, var det år 2016 svårt att rankas högt på sökord med mycket konkurrens. Obsidian Digital utarbetade en teknisk rapport med fokus på de viktigaste felområdena enligt Google. Därefter gav vi LinusPro råd om best practices i form av User Signals, som likaså blev en rankande faktor hos Google.

Outreach

Under 2016 gjorde den amerikanska SEO-gurun Brian Dean en undersökning av 1 miljon sökresultat på Google. Gemensamt för de hemsidor som rankas som nr. 1 är att alla har många relevanta unika länkar. Linkbuilding är alltså nr. 1 på listan över de viktigaste rankningsfaktorerna.

För Linuspro gjorde vi en länkprofilanalys, som hjälp med en måttstock mot hemsidor i toppen av branschen. Därefter inledde vi ett outreach-förlopp.

Den genomsnittliga placeringen för sökorden gick från 13,2 till 7,1

vækst seo stenaline
Klicka för att se större bilder
linus case
  • 22/25 sökord i topp 3-10
  • 314 % organisk tillväxt
  • 74 % tillväxt i omsättning

Vill du veta mer?

You are always welcome to contact us for a non-committal talk.

+45 60 15 71 21
sak