Google Ads

Obsidian utarbetar och optimerar Google Ads kampanjer för danska verksamheter. Vi hjälper både B2B-verksamheter och framför allt B2C-verksamheter med att nå ut till såväl nya som befintliga målgrupper via världens största sökmotor.

Med Google Ads betalar man en summa varje gång en person klickar på ens annons, även kallat klickpris. Syftet med Ads är således att betala sig till rätt trafik, och vad som är den rätta trafiken beror på målet med din annonsering.

Google Ads kan användas på många olika sätt:

  • Mer försäljning av en bestämd produkt
  • Fler nedladdningar av en app
  • Fler registreringar till ett nyhetsbrev
  • Ökad kontakt med nya kunder via e-post och telefon.

Månatlig rapportering

Visste du att de flesta byråer lägger 3-7 dagar i månaden på rapportering? Den tiden kunde de spendera på att utföra arbete och att skapa resultat. Därför har vi utvecklat ett backend-system, där ni själva kan logga in och följa vårt arbete. Vinn-vinn för alla!

Detta säkerställer 100 % transparens, och du får de viktigaste mätetalen presenterade såsom spend, gns, cpc, visningar, klick, sälj, ROI, ROAS och naturligtvis omsättning.

rapportering i adwords

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads är namnet på de annonser du hittar i toppen av de allra flesta Googlesökningar. Det är betalda placeringar, som därför är markerade med ordet Annons, och Google visar maximalt fyra Ads-annonser för varje sökning.

Vem som får de fyra eftertraktade placeringarna avgörs vid en snabb auktion till varje enskild sökning. Auktionen föregår mellan de företag som upprättat Ads för de berörda sökorden. Samtliga företag har angett ett maximumbud, som de är villiga att betala för annonsen. De som har det mest relevanta innehållet, den mest relevanta annonsen och kommer med det bästa budet vinner auktionen.

Obsidian Digital er Google Premier partnere

Vi är den byrå i Danmark, som snabbast fått vår certifiering. Det tog oss blott 11 månader, där det kan ta flera år för andra byråer. Det är vi stolta över, då det ger uttryck för att de Ads vi gör fungerar för våra kunder.

Obsidian Digital Premier Partnere Google

Då vi är Google Premier partner, har vi ett ännu tätare samarbete med Google. Vi får den senaste kunskapen först, och när problem uppstår med ett Ads-konto, kan vi ringa direkt till Google och få hjälp med en gång.

Olika former av Google Ads

I allmänhet kan du dela upp Google Ads i fyra olika typer, nämligen annonser:

  • I sökresultaten – ursprungliga AdWords. 
  • Shopping-annonser i sökresultaten
  • Annonser på YouTube
  • Displayannonsering i de tillhörande utgivar- eller display-nätverken

Som en femte form kan man avslutningsvis tala om remarketing, alltså där annonsen visas för personer som tidigare besökt er hemsida eller webbutik. Den kan användas på samtliga av de övriga fyra AdWords-typerna.

Det bästa argumentet för att välja Obsidian Digital som AdWords-partner

Men utöver alla de många tekniska möjligheterna och subtiliteten som vi har fullständig kontroll över här hos Obsidian Digital, finns det en helt annan och mycket mer betydelsefull anledning till att ni ska välja oss som er AdWords-partner.

Det handlar om ekonomi. För om det är något som kan springa iväg bortom kontroll och dränera er marknadsföringsbudget, så är det dåligt uppsatta eller dåligt övervakade AdWords-kampanjer!

Google Ads är inte något man bara upprättar och sedan glömmer bort. AdWords ska övervakas, analyseras, optimeras och anpassas löpande, så att er AdWords-budget alltid utnyttjas optimalt och aldrig överskrider det belopp ni budgeterat med.

Det krävs inte mycket för att det ska gå fel. Således kan ett enda felaktigt tecken i era matchningsdefinitioner resultera i att ni bränner en massa pengar på annonsklick, som aldrig leder till försäljning eller annan form av konvertering.

Därutöver arbetar vi med marketing attribution när vi optimerar ditt AdWords-konto. Vi kartlägger det exakta värdet som AdWords skapar så du har en tydlig bild över om hur mycket resurser du ska tilldela kanalen.

Genom att välja oss som Google Ads-partner försäkrar ni er om att ert AdWords-konto alltid är topptrimmat och optimerat efter de senaste riktlinjerna, samt att ni utnyttjar alla spännande och ytterst raffinerade möjligheter som Google Ads ger er verksamhet.

Kontakta oss redan idag och få största möjliga utbyte av er annonsering på internet. Vi kan även hjälpa er med Facebook och andra annonsformer online samt skapa en annonsstrategi, som totalt sett ger er största möjliga uppmärksamhet på nätet för den budget ni har avsatt.

Använd kontaktformuläret eller ring till Sasa Kovacevic, Head of PPC på +45 60 15 71 21. Då kan vi hjälpa er att komma igång med effektiv onlineannonsering med Google Ads.