Google Analytics-kurser

Lär dig hur du kan använda Google Analytics till att få större utbyte av er hemsida eller webbutik och hur ni kan använda analysverktyget för att skapa ett ännu bättre digitalt företag på nätet.

Google Analytics kan så mycket mer än att bara visa hur många besökare ni haft på er hemsida. Det avslöjar nämligen även vad era besökare gör på er hemsida, vilka sidor som är populära och vilka som kanske behöver förbättras så de håller kvar besökarna längre.

Google Analytics ger översikt över allt

Du kan även få en översikt över vilka sidor besökarna klickar sig vidare till efter att de är färdiga på sidan de kom in på från sökresultaten. Analytics kan även visa vilken sida de befann sig på när de lämnade er webbsida.

Verktyget visar er även hur effektiva era AdWords-annonser är, vilka sidor som konverterar flest besökare till kunder, vilka av era produkter som är mest populära i webbutiken, samt hur stort genomsnittsvärdet är på de varor som läggs i varukorgen i er webbutik.

Google Analytics ger även en översikt över var era besökare kommer från. Det kan ge en god indikation på vilka ställen där det kan vara bra att nämnas och att annonsera på samt där det kan vara bra att få publicitet för hemsidan, webbutiken eller företaget. Samtidigt kan det ge goda indikationer på vilka ämnen ni med fördel kan utveckla ett innehåll om.

Slutligen kan du få inblick i vad folk söker efter på er webbsida. Den kunskapen kan ni använda för att komma fram till vilka ord, ordalag och ämnen som ska utvecklas till nytt innehåll eller var ni kan optimera sidans befintliga innehåll, så att det fångar besökarnas intresse bättre.

Lär känna Google Analytics

På våra kurser lär vi dig känna Google Analytics grundligt. På så vis kan du bättre utnyttja alla de möjligheter och den kunskap, som detta fantastiska analysverktyg ger er. Vi kommer med praktiska exempel och tittar även närmare på vad ni konkret kan se från ert eget Google Analytics-konto.

Vill du veta mer eller boka tid för en kurs, så kontakta oss redan idag.