Google Shopping

Google Shopping är en enastående möjlighet för att visa upp era produkter direkt i Googles sökresultat. Produkterna visas med bild och pris på relevanta sökningar, där produkter skapas i Google Shopping.

Google Shopping är oberoende av Google Ads och därför en ideal möjlighet för att få extra uppmärksamhet i sökresultaten, både genom visning av er Google Ads-annons, era Google Shopping-produkter och era organiska sökresultat. Samtidigt kan ni, i motsats till Google Ads, få annonser visade för flera produkter på samma sökning.

Professionell Google Shopping-byrå

Google Shopping-annonser är betalda annonser, som kännetecknas som de annonser som har produktbild och pris, som ofta ses högst upp eller på högra sidan av Googles sökresultat. Google Shopping är därför ett effektivt redskap för att ni som återförsäljare ska få extra uppmärksamhet runt era produkter, då dessa visas direkt i Googles sökresultat.

Hos Obsidian Digital kan vi hjälpa er att skapa den mest effektiva Google Shopping-kampanjen och samtidigt säkerställa att ni alltid får ett optimalt utbyte av er Google Shopping-annonsering.

Så fungerar Google Shopping

Google Shopping fungerar genom att era produkter visas med bild och pris på relevanta sökningar, där produkter skapas i Google Shopping-annonsnätverket. När användare klickar på era annonser leds de direkt till produktsidan på er hemsida, vilket gör att en direkt försäljning ligger närmare till hands än vid användning av andra annonsformer.

Precis som med Google Ads, auktioneras de olika sökorden och uttrycken ut till det högsta priset. På så vis betalas ett pris varje gång någon klickar på en annons. Denna annons leder kunden vidare, antingen till den berörda produktens landningssida på hemsidan/webbutiken eller till den Google-hostade landningssidan. 

Därför gäller principen om CPC (Cost Per Click) även för Google Shopping-annonser, precis som det gör via Google Ads-annonser. CPC syftar till hur mycket ni är villiga att betala per klick. Detta pris fastslås vid upprättandet av en Google Shopping-kampanj.

Med hänsyn till CPC är Google Shopping utformat således att ni alltid betalar det minsta beloppet som krävs för att gå förbi och rankas över annonsören som ligger precis under er. Därför kommer ni oftast att betala mindre än ert maximumbud. 

Fördelarna med att använda PLA

Totalt sett kan ni använda Google Shopping till att synliggöra era produkter och verksamhet/varumärke online. Därutöver kan Google Shopping-annonser ha en positiv inverkan på ert företag genom att:

  • marknadsföra era varor
  • hitta nya och potentiella kunder
  • detaljshandelsorienterad kampanjstyrning
  • större spend
  • effektiv rapportering
  • boosta trafiken till er hemsida

Google Shopping-annonser är mer än text och bildannonser. Denna annonsform ger dina potentiella kunder en solid utgångspunkt för ett köp, genom att visa både produktbild, pris, er webbutik och/eller butikens namn.

Läs även: Vi har skrivit denna Google Shopping-guide, om du själv vill sitta med det.

Med hjälp av Google Shopping har många verksamheter upplevt en ökning i deras CTR (Click Through Rate), även i jämförelse med användning av uteslutande textannonser.

Google Shopping vs. Google Ads

Google Shopping är oberoende av Google Ads och därför en ideal möjlighet till att uppmärksammas extra i sökresultaten. Detta möjliggör att ni kan få er Google Ads-annons visad parallellt med er Google Shopping-annons och organiska sökresultat. Till skillnad från Google Ads, möjliggör Google Shopping-annonser att ni kan få flera produkter visade på samma sökning.

Så arbetar vi med PLA

Hos Obsidian Digital kan vi hjälpa er med den mest framgångsrika Google Shopping-kampanjen. På bakgrund av marknads- och sökordsanalyser, samt er verksamhets specifika målsättning, planerar och verkställer vi den starkaste strategin för er.

Hos Obsidian Digital kan vi hjälpa er med den mest effektiva Google Shopping-kampanjen och säkerställa att ni alltid får optimalt utbyte av er Google Shopping-annonsering.

Fyll i formuläret med ett kort meddelande, så återkommer vi så snart som möjligt.