Hastighedsoptimering

En allt viktigare parameter i Googles bedömning av er webbsida, är hur snabbt sidan svarar. Ingen vill vänta på internet, och om er sida tar lång tid på sig att svara, går folk tillbaka till sökresultaten och klickar på någon av konkurrenternas länkar.

Om er webbsida är väldigt slö, har det en direkt skadlig inverkan på era placeringar i sökresultaten, och ni kan riskera att Google markerar detta med en varning om att sidan är långsam. Om detta sker kommer ingen klicka på era sökresultat längre.

Obsidian Digital kan analysera hastigheten på er webbsida och identifiera samt optimera de parametrar, som medverkar till att sänka hastigheten på den.

Loading..

Du känner garanterat igen det. Du öppnar Google för att hitta svar här och nu. Blixtsnabbt hittar du en länk, klickar, och så börjar sidan ladda. Det är beklagligt – för dem. Du är nämligen redan på väg vidare till en snabbare sida, där du kanske i slutändan väljer att spendera dina pengar.

Låt Obsidian Digital hastighetsoptimera din hemsida och gå aldrig mer miste om en kund.

Hastighetsoptimering är användarvänlighet

Sökmotoroptimering och hastighetsoptimering går hand i hand. En allt viktigare parameter i Googles bedömning av en webbsida är nämligen hur snabb en sida är på att svara. På internet finns det ingen som orkar vänta – och tar en sida lång tid på sig att svara, återgår folk till sökresultaten igen och klickar på någon av konkurrenternas länkar.

På så sätt är hastighetsoptimering lika med konverteringsoptimering. Ofta innebär nämligen en långsam hemsida att de användare som är ute efter att handla väljer att spendera sina pengar på annat håll, vilket sänker din konverteringsgrad. Därför är en långsam hemsida dåligt både för din ranking, dina användare och ditt företag.

Optimera din rakning på Google

Google är en sträng domare vad gäller en hemsidas hastighet. Google använder nämligen tiden det tar att ladda en sida, som en parameter för att bedöma och ranka sidan. Därmed har det en direkt skadlig inverkan på er placering i sökresultaten, om er sida går långsamt. Är din hemsida väldigt slö, kan man även riskera att Google markerar denna med en varning om att hemsidan är långsam, och då finns det ingen som kommer att klicka på era sökresultat längre.

Hos Obsidian Digital har vi gått samman med några av Danmarks bästa hastighetsexperter för att göra ett unikt optimerings-ramverk för just din webbsida. Vi analyserar hastigheten på din webbsida och identifierar och optimerar de parametrar som medverkar till att sänka hastigheten. Därmed uppnår du enkelt och effektivt en högre rakning på Google.

Med hjälp från Obsidian Digital kan du därmed både få flera kunder som stannar kvar på din hemsida tillräckligt länge för att genomföra ett köp, samt en bättre rakning på Google.

Det här kan du själv göra

Laddningstiden för en hemsida ska hållas under två sekunder, om möjligt gärna en sekund, för att gynnas i Googles rankingsystem. Här får du ett par gratis tips på vad du själv kan göra för att hastighetsoptimera din hemsida:

  • Komprimera dina bilder

Det första du kan göra föra att hastighetsoptimera din hemsida är att komprimera dina bildfiler. Komprimering av bilder betyder att filerna görs mindre än de egentligen är. Just bildfiler är enkla att göra mindre utan att de tappar i kvalitet. Genom att komprimera bildfiler frigör du mer plats, som hemsidan inte behöver lägga tid på att hämta och därmed blir den snabbare.

    • Lazy loading

    Lazy loading innebär att man enbart hämtar filerna kunden kan se och behöver här och nu. Därmed optimeras hastigheten på hemsidan, då laddningstiden sprids ut och hemsidan laddar efterhand som den besökande rör sig omkring på denna. Lazy loading kan användas på bildfiler, videor och annat innehåll på hemsidan.