PPC (Google Ads & Bing)

Professionell PPC-optimering

PPC är en förkortning av Pay Per Click, och är även känd som Cost Per Click (CPC). PPC är en särskild form av annonsering online, som räknas per klickad annons eller textlänk.

Du betalar därmed inte för att någon ser din annons eller länk, utan först när någon klickar på någon av dessa, och därmed skickas vidare till din hemsida/produkt/annat.

KONTAKT

Lär dig hur du får ut mest möjlig trafik och konverteringar med våra exklusiva tips

PPC-marknadsföring i praktiken

Den mest populära och effektiva formen av PPC är utan tvekan sökmotoroptimering. De största sökmotorerna Google samt Microsofts sökmotor Bing erbjuder därför att man kan köpa en bra plats i deras sökresultat med hjälp av annonser. Du betalar sökmotorn för att denna skickar vidare användare till din hemsida via en annons.

Därför är en bra utgångspunkt för PPC-annonsering att du har en relativt hög marginal på dina varor, så du både har ett bra utbyte och ”extra” att köpa klick för. Låt säga att du säljer en produkt i din webbutik för 500 kronor och tjänar 350 kronor per produkt. Av de 350 kronorna vill du sätta in åtminstone 200 kronor direkt på banken, varpå du har 150 kronor kvar att annonsera för.

Syftet med PPC-annonser är självklart att ge ett överskott i förhållande till vad den berörda verksamheten har investerat i dessa, dock är det inte alla annonser som ger direkta överskott.

Likväl använder många sig av detta verktyg, i synnerhet i förhållande till varumärkesprofilering. PPC är ett effektivt sätt att knyta en del strategiska sökord till ens varumärke, så man därmed kan ha inflytande över vilka ord ens varumärke associeras med. Därutöver medverkar PPC till att skapa uppmärksamhet och mun-till-mun-marknadsföring kring ens varumärke, som återigen inte kan mätas direkt som överskott.

Utbud, efterfrågan och klickpris

Klickpriset är inte fast utan kan regleras efter utbud och efterfrågan. Klickpriserna kommer därför att variera beroende på vilken sökmotor du annonserar på, samt vilken produkt/tjänst/annat du vill annonsera för. Om många vill ha samma ord kommer priset stiga och därmed blir det dyrare att vara synlig med dessa specifika ord. Om man däremot gör en grundlig research och väljer ut de lite ”smalare” orden och inte uteslutande går efter de allmänna topp-sökorden, är det möjligt att hitta billiga sökord.

De breda sökorden spänner vanligen över hela produktkategorier, t.ex. sportutrustning, och är oftast de dyraste då alla vill vara synliga med dessa ord. Det är dock inte nödvändigtvis de som skapar de bästa konverteringsgraderna. De något smalare orden är billigare, men har däremot större sannolikhet för att inte bli sökta på.

Så arbetar vi med PPC

PPC används av de flesta annonsnätverk online, häribland Google Ads, som är världens största och ledande annonsplattform på internet. Obsidian Digital är experter i effektiv digital marknadsföring på de största annonsplattformerna. Vi kan hjälpa er med PPC via Google Ads, Google Shopping, YouTube-annonsering, Bing Ads och olika former av display-annonsering, där en av de mest effektiva naturligtvis är remarketing.

I samråd med er lägger vi en strategi och en budget för er annonsering online, samt vilka sökord ni ska annonsera med på de olika sökmotorerna och dithörande display-nätverk. Därefter kan vi löpande optimera er PPC-annonsering, så ni får ut det största utbytet av den satta budgeten. Hos Obsidian Digital rekommenderar vi en blandning av organiska och betalda placeringar i sökresultaten, som uppnås med hjälp av både SEO och PPC.

Vi menar att om man är närvarande och synlig på båda sätt, kommer chansen att få ett klick bli betydligt större. Därför har vi specialiserat oss i båda genrer och kan göra en enhetlig plan för både SEO och PPC. Fyll i formuläret med ett kort meddelande, så återkommer vi snarast möjligt.