Teknisk SEO

Sökordsoptimering handlar inte enbart om det innehåll ni har på er webbsida.

Det handlar även till stor del om en lång rad tekniska parametrar som t.ex. sidans svarstider, kodkvalitet, responsiv design och rätt märkning av innehållet på webbsidan.

Dessvärre förbises ofta de mer tekniska områdena inom SEO.

Men då Google bedömer helhetsintrycket av er webbsida och inte endast den berörda sidan, kan en dålig teknisk implementering sätta krokben även för den mest grundliga sökmotoroptimeringen av innehållet.

De tekniska parametrarna

Som sagt handlar sökmotoroptimering inte enbart om de länkar eller det innehåll ni har på er hemsida. Det handlar även till stor del om en lång rad tekniska parametrar. En hemsida är sammansatt av olika tekniska delar och funktioner. Särskilt stora och komplexa hemsidor innehåller många delar, varav samtliga är av stor betydelse för sökmotoroptimeringen.

Av de tekniska delar som har inflytande på sökmotoroptimeringen kan man bland annat nämna följande:

  • Hemsidans kvalitet 
  • Kodkvalitet 
  • Hemsidans responsiva design 
  • Korrekt märkning av innehåll  
  • Back-end teknologier

Vi är en SEO-byrå och hos oss kan du få alla SEO-parametrar analyserade, likaså kan våra experter inom teknisk SEO felsöka, optimera och framtidssäkra dessa.

Vi analyserar alla tekniska SEO-parametrar

Hos Obsidian Digital kan du få alla tekniska SEO-parametrar analyserade, likaså kan våra experter inom teknisk SEO felsöka, optimera och framtidssäkra dessa.

I praktiken fungerar teknisk SEO-analys genom att Google får möjligheten att indexera alla undersidor på er domän och till fullo förstå hur bra resultat ni och er hemsida levererar.

Teknisk SEO innebär därför även att denna del är mer tekniskt orienterad än de förstnämnda SEO-verktygen och metoderna.

Behöver jag en teknisk SEO-analys?

Endast ett fåtal bemästrar disciplinen teknisk SEO – Obsidian Digital gör det. Vi erbjuder både lösningar inom teknisk SEO separat, eller teknisk SEO-analys som en inkorporerad del av er verksamhets sökmotoroptimering.

Dessvärre förbises ofta de tekniska disciplinerna inom SEO. Men eftersom Google bedömer helhetsintrycket av hela er hemsida och inte endast den berörda sidan, kan en dålig teknisk implementering sätta krokben för även den mest grundliga sökmotoroptimeringen av innehållet.

Problemen kan bland annat ligga i att sökmotorerna inte hittar alla sidor, har problem att förstå dessa sidor korrekt, eller att genomsöka hemsidan enligt avsikt. Sådana problem kan, för er och er verksamhet, vara roten till negativa effekter eller negativa konsekvenser och resultat på sikt.

Om du misstänker tekniska problem på er hemsida i samband med SEO, har en stor och komplex hemsida med många sidor, eller endast vill säkerställa att ni kommer in på allt rörande sökmotoroptimeringen, så ska du se till att få en teknisk SEO gjord.

Teknisk SEO hjälper dig att utnyttja och optimera din hemsida genom alla parametrar.